Lekdetectie

TECHNIEKEN

Acoustique

Akoestische detectie

De akoestische detectie wordt voornamelijk gebruikt in metalen koudwaterleidingen. Met deze niet-destructieve techniek wordt het geluid opgespoord dat het lek voortbrengt en dat zich voortplant door de bodem en naar de oppervlakte wordt verspreid.

Meer weten

Caméra thermique

Warmtecamera

Met het opsporen en detecteren van waterlekken via infrarode thermografie kunnen we de temperatuurverschillen bij materialen onderscheiden. We kunnen dan met een grote precisie het spoor van de verwarming of van warmwaterleidingen te volgen in vloeren en muren.

Meer weten

Endoscopie

Endoscopische camera

Endoscopie is een techniek die gebruikt wordt om een video-inspectie uit te voeren van de staat van de afvoerleidingen van afval- of regenwater. Er kunnen ook problemen zoals barsten, opstoppingen of breuken mee worden vastgesteld.

Meer weten

Gaz traceur

Indicatorgas

Het indicatorgas is een gas dat is samengesteld uit stikstof en waterstof, kleurloos, geurloos en niet-giftig. Het wordt gebruikt in pvc-leidingen, gezien voor dit soort leidingen geluidstechnieken of akoestische correlaties niet erg geschikt zijn.

Meer weten

Fluorescéine

Fluoresceïne

Bij deze niet-destructieve techniek wordt in de leidingen een traceerkleurstof aangebracht: zo kan de exacte plaats van het lek worden vastgesteld. Deze techniek is niet giftig en dus milieuvriendelijk.

 

Meer weten

Protimètre

Protimeter of carbidefles

De protimeter wordt gebruikt om via twee elektroden het relatieve vochtgehalte te detecteren en te meten in volle, niet-geleidende materialen zoals pleister, hout, beton of cement. Het is een niet-destructieve, snelle en eenvoudige methode.

Meer weten